čtvrtek 4. dubna 2013

KAŠEL

.......tak nás už 3 týden trápí kašel dětí.....holkám to sedlo až na prudušky, stonaly s horečkama a dostali sme antibiotika, ty zabrala okomžitě. Ovšem po dobrání atb. začala straší dcera hned kašlat nanovo. Na uklidnění kašle nazbíralo už nic...Stoptusin, Ditiaden...nic.
Tak sem trošku pátrala po netu a našla tento prej zaručený zázrak na kašel.....uvařili sme,vyzkoušeli sme...a fakt.....Josefínce se hned po půl dne upíjení tohoto sirupu kašel uklidnil...spí celou noc bez jediného zakašlání a akorát po ránu si pořádně odkašle .....bereme zatím 2 dny a musím potvrdit...fakt to účinkuje......
DOPORUČUJU

Zaručený přírodní ZÁZRAK - sirup na kašel !!![11.10.2010]



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Voda 250 ml, cukr 8 lžic, česnek 4 stroužky, 1 cibule, 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru (dětem raději bez něj - pálí), tymián 1 lžíce , majoránka 1 lžíce, citron 1lžíce, med 1 lžíce, citronový (nebo jakýkoliv jiný dobrý) čaj, vanilkový cukr 1 sáček (nemusí být, je spíš pro vůni)

POSTUP PŘÍPRAVY

Při pročítání zdejších receptů na kašel jsem zjistila, že recept je vždy podobný - voda+cukr+ něco /někdy cibule, někdy česnek, bylinky atd/ Zkoušela jsem, ale moc úspěchů to nemělo. Napadlo mě, smíchat všechno dohromady, co to udělá:) No vůně nic moc, ale sirup je výborný na chuť a hlavně pomáhá, muž měl ošklivý kašel a po jednom dni popíjení tohoto sirupu mu bylo mnohom lépe a téměř nekašle! Takže to zkuste, za pokus to stojí a suroviny mají většinou všichni doma:)

Vše smícháme dohromady (česnek a cibuli nakrájenou) a vaříme cca 10 minut, sceníme, po schladnutí přidáme med a popíjíme během dne:)

2 komentáře:

  1. Leni s kašlem jsme doma taky bojovali a není nad bylinky a domácí sirupy!
    Zkusím! Díky Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle recept jsem také objevila a uložilo pro případ potřeby. Ráda slyším, že opravdu funguje.

    OdpovědětVymazat

Moc Vám děkuji za Váš milý komentář....