středa 24. dubna 2013

Můj poklad.....

podařilo se mi získat tuto skvělou ložnicovou sestavu z roku 1925. Je v naprosto skvělém stavu, bude jen potřebovat trošku umýt a naleštit a nastěhuji si ji domů.
Bude sloužit našim dvěma cácorkám v děckém pokoji.....uvažuji o tom že ji lehce naladím do holčičíh barev. Původně sem ji chtěla přetřít z větší části, ale po zjištění že to dřevo je v naprostém pořádku a téměř bez známek používání je mi to líto schovávát pod barvu, takže asi zvolím jen nějaké lehké ornamenty v růžových případně nějakých lila barvách.

Už se moc těším jak se do toho pustím.....a povím Vám už ted těm našim holkám tu toaletku závidím....mě kdyby někdo v holčičích letech kopil takovou parádu......



čtvrtek 11. dubna 2013

Moje dnešní modré ladění


...tak sem se taky po 3 týdenním kašli mých dětí konečně dostala k jarnímu uklidu a mytí oken.
Opět modrá varianta ubrusu i záclonek...k tomu troško nové keramiky................



pondělí 8. dubna 2013

Moji noví krasavci - MLÝNKY

Opět nákup na Aukru....jeden jako nový mlýnek na mák mi dělá společnost v kuchyni a druhý masový mlýnek chci použít jako květináček na netřesk...až ho z pod sněhu vykopu nasadím.....

 
K tomu sem si trošku napatinovala a namalovala párek květináčů....a k nim párek cedulek z keramiky......cedulek mám daleko víc.....v dalším příspěvku na blogu se s nima pochlubím.....

čtvrtek 4. dubna 2013

KAŠEL

.......tak nás už 3 týden trápí kašel dětí.....holkám to sedlo až na prudušky, stonaly s horečkama a dostali sme antibiotika, ty zabrala okomžitě. Ovšem po dobrání atb. začala straší dcera hned kašlat nanovo. Na uklidnění kašle nazbíralo už nic...Stoptusin, Ditiaden...nic.
Tak sem trošku pátrala po netu a našla tento prej zaručený zázrak na kašel.....uvařili sme,vyzkoušeli sme...a fakt.....Josefínce se hned po půl dne upíjení tohoto sirupu kašel uklidnil...spí celou noc bez jediného zakašlání a akorát po ránu si pořádně odkašle .....bereme zatím 2 dny a musím potvrdit...fakt to účinkuje......
DOPORUČUJU

Zaručený přírodní ZÁZRAK - sirup na kašel !!![11.10.2010]



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Voda 250 ml, cukr 8 lžic, česnek 4 stroužky, 1 cibule, 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru (dětem raději bez něj - pálí), tymián 1 lžíce , majoránka 1 lžíce, citron 1lžíce, med 1 lžíce, citronový (nebo jakýkoliv jiný dobrý) čaj, vanilkový cukr 1 sáček (nemusí být, je spíš pro vůni)

POSTUP PŘÍPRAVY

Při pročítání zdejších receptů na kašel jsem zjistila, že recept je vždy podobný - voda+cukr+ něco /někdy cibule, někdy česnek, bylinky atd/ Zkoušela jsem, ale moc úspěchů to nemělo. Napadlo mě, smíchat všechno dohromady, co to udělá:) No vůně nic moc, ale sirup je výborný na chuť a hlavně pomáhá, muž měl ošklivý kašel a po jednom dni popíjení tohoto sirupu mu bylo mnohom lépe a téměř nekašle! Takže to zkuste, za pokus to stojí a suroviny mají většinou všichni doma:)

Vše smícháme dohromady (česnek a cibuli nakrájenou) a vaříme cca 10 minut, sceníme, po schladnutí přidáme med a popíjíme během dne:)